Csúcsminőségű üvegkorlát, a maximális biztonság fellegvárában

Cégünk, az Aluraster Kft. 1993-tól, tehát közel harminc éves szaktudással, tapasztalattal van jelen Magyarországon. Sokrétű tevékenységünk egyik alapvető eleme az üvegkorlát profi, biztonságos előállításában, kivitelezésében rejlik. Ma már az üvegkorlát meglétének lehetősége minden ember számára nyilvánvaló, sőt az sem kérdés, hogy az üvegkorlát napjainkban a védelem legesztétikusabb módja, szinte minden környezetbe nagyon jól illeszkedik. Ez az egyik magyarázat arra, hogy meglehetősen népszerű. Elsődleges funkciója, hogy óvja az embereket az épületek szélén a leeséstől, tehát megkérdőjelezhetetlen biztonságunkra gyakorolt hatása. Kivitelezését tekintve esztétikus, ráadásul dizájn elemként is megállja a helyét.

csúcsminőségű üvegkorlát - Aluraster Kft.

Az üvegkorlát számos technológia alkalmazásával rögzíthető. A különböző rögzítési technológiák alkalmazása során a megjelenési forma eltérő, de a tökéletes biztonság minden esetben adott és megkérdőjelezhetetlen.
A rögzítés módja lehet oszlopokkal tagolt és rögzített, pontmegfogásos, profilba rögzített, vagy rejtett rögzítésű.
A legrégebbi, és ezáltal a legismertebb megoldás is egyben, az oszlopokkal tagolt üvegkorlát. Ez szinte már klasszikusnak számít életünkben. Nevéből is következően oszlopok tartják az üvegbetéteket, melyek általában rozsdamentes acélból készülnek. Teljes tartószerkezetük látható, mely a szép látványon túl biztonságérzetet is sugároz.
Pontmegfogásos rögzítés esetén a széleken nincs látható tartószerkezet, pontmegfogó szerelvények tartják a helyén a korlátot, melyeket a lépcső vagy az aljzat széleinél
Építünk be. A megrendelő személyes kérésére a korlát felső élére igény szerint kerülhet fém, vagy fa kapaszkodó.
A profilba rögzített üvegkorlát esetén az üvegtáblák egy beépített profilba kerülnek. A profilok beépíthetők a födémbe, az aljzatba, akár süllyesztve is. Ez egy rendkívül népszerű
típus, ugyanis megjelenését tekintve roppant exkluzív.
Üvegkorlát előállítása esetén azonban a legújabb és leginkább divatcentrikus a rejtett rögzítés. A látványa gyönyörű, a rögzítés nem látszik, valójában olyan hatást kelt, mintha a korlát a levegőben lebegne.
Mindegyik módszer esetén garantált a tökéletes biztonság, ezért az esztétika és a belsőépítészet adta lehetőségek alapján érdemes meghozni döntésünket.
Segítségre van szüksége a rögzítési módszer kiválasztása esetén?
Profi csapatunkra és szaktudásunkra már a tervezés szakaszában is számíthat.
Lépjen velünk kapcsolatba, hogy közösen, biztonságosan és esztétikusan tervezzünk!
Mert együtt sikerülni fog!