A biztonsági rács használata a félelem nélküli élet illetve maximális biztonságunk megteremtése érdekében

Napjainkban sajnos a félelem, mint egyfajta életérzés, rideg valóságként költözött be az emberek életébe. Sajnos a betörésekről szóló statisztikák is alátámasztják ennek jogosságát. Éppen ezért a biztonsági rács használatát minden magyar háztartás és cég számára szinte kötelezően ajánljuk.

A biztonsági rácsok használatával mechanikai védelmet biztosítunk, és annak segítségével megelőzhetjük az illetéktelen személyek magán területünkre történő behatolását.
A biztonsági funkcióján túl fontos szempont, ha a biztonsági rács kellemes látványt is nyújt és illeszkedik az adott környezetbe.

Bár a biztonsági követelmények az épületek típusaitól függően eltérőek lehetnek, a biztonsági rács használatát a lakásoktól a bankokig az irodákon keresztül a bevásárló központok üzleteiig mindenki számára fontosnak tartjuk.

Hol, hova, hogyan ajánlott a biztonsági rács használata?

A rögzített biztonsági rács használatánál a leggyakoribb a földszinti vagy első emeleti ablakok. Ezen esetekben a rács alapvetően az illetéktelen személy bejutásának megakadályozását szolgálja.
Arra kell kiemelten figyelni, hogy a rögzítés megfelelő legyen, de fontos az esztétikai megjelenés is, hogy az ingatlan látványvilágát ne tegye tönkre.
A nyitható biztonsági rácsokat használjuk a bejárati ajtók védelmének biztosítására. Ez a bejárati ajtó előtt helyezkedik el. Itt is fontos szempont, hogy a rács az előírásoknak megfelelően legyen kivitelezve és beépítve, de ez esetben is szempont az esztétika.
A köztulajdonú épületek esetében magasabb biztonsági fokozatú biztonsági fokozat használatát írják elő. Ilyen előírás a magánszemélyek ingatlanjaira, értékeinek és vagyonvédelmére nincs.
Ez logikus, hiszen a biztonsági követelmények sokkal szigorúbbak középületek esetén.

Miért az Aluraster?

Mert munkatársaink nemcsak szakképzettek és tapasztaltak, de két munkatársunk hegesztő mester is. Ez azt az előnyt biztosítja, hogy gondoskodni tudunk a tökéletes színvonalról, amelybe az esztétika ugyanúgy beletartozik, mint a funkcionalitás. Megfelelő referenciákkal rendelkezünk, és mi tapasztalatból tudjuk, hogy egy rács nem csak egy funkcionális betörésvédelmi eszköz. Ezt pedig minden esetben szem előtt tartjuk.

Bármilyen igényről is legyen szó, felmérjük, megtervezzük, elkészítjük, beépítjük!