Oldjam meg a raktárépületemet fémszerkezettel?

Ez bizony egy valós dilemma volt nem is olyan rég. Mezőgazdasági vállalkozást örököltem az édesapámtól, amire bizony már rég ráfért volna egy jókora fejlesztés. Én már rég mondogattam is az öregemnek, hogy fel kéne húzni egy új raktárépületet, aminek fémszerkezete van, de hallani sem akart róla. De most, hogy már a kezemben van az irányítás, mindenképpen elkezdem a bővítést, a fejlesztést. És persze mindenképpen megvalósítom a fémszerkezetes raktárépület ötletemet is. Az én ötletem volt, és beleszerettem.
Már csak az a kérdés, hogy az ötlettől hogyan jutunk el a megvalósításig. Jó ötletnek tűnt, de igazából én ezekhez a fémszerkezetekhez nem értek, fogalmam sincs, hogy mit tudnak. Nem tudom, hogy milyen talajelőkészítést igényelnek, nem tudom, hogy milyen terhelést bírnak. Azt sem tudom igazán, csak az édesapámnak mondtam, hogy valóban ellenállnak-e az az időjárási viszonyoknak. Nem tudom, hogy mennyire fognak esetleg rozsdásodni, egyszóval fogalmam sincs semmiről. De azért vannak ismerősök, barátok, akik már találkoztak ezzel a megoldással, és segítenek.

Mit szeretnél barátom?

Ez volt az egyik közeli jó barátom első kérdése, amikor segítséget kértem tőle.

  • Figyelj! Szeretném az apám birtokán elkezdeni a fejlesztéseket, amiről már beszéltünk. Kellene egy ipari csarnokot építenem, ami raktárépületként funkcionálna.
  • Ó, hát az egyszerű. Milyet szeretnél?
  • Hát, az a helyzet, hogy én a fejembe vettem ezt a fémszerkezetes megoldást, de igazából nem tudok róla semmit. Tudsz nekem ebben segíteni?
  • Hogy a viharba ne tudnék! Pont egy hónapja raktunk össze egy ilyen projektet egy ismerősömnek. Igaz, az ipari épület volt, mármint abban gépek vannak, nem raktár, de nagyon jó lett. Elégedett volt a céggel, akiket ajánlottam.
  • Hú, ez jó hír! Össze tudnál hozni velük? Most már kicsit sürget az idő, úgyhogy mielőbb szeretném elkezdeni. De figyelj! Te beleástad ebbe magad rendesen. Nekem igazából egy félelmem van ezekkel a fémszerkezetekkel kapcsolatban. A rozsdásodás. Nem korrodálnak nagyon gyorsan?
  • Hol élsz te barátom? Olyan korrózióvédelmet kapnak a fémszerkezeti elemek, hogy még az unokád sem fog rajta rozsdát találni.
  • Nagyon jó! Akkor kérem az elérhetőségeket!
  • Rendben, írod? Aluraster Kft……