Az üvegkorlát veszélytelenségének forrása és titka a maximális biztonság

Cégünk, a balassagyarmati székhelyű ALURASTER Kft. 1993-ban került bejegyzésre és kezdte meg működését Magyarországon. Tapasztalt kollektívánk egyik fő tevékenységi köre a maximális biztonságot nyújtó, a védelem legesztétikusabb módjaként funkcionáló üvegkorlát. Ez a korlát típus szinte kivétel nélkül minden környezetbe passzol. Ebben rejlik fokozódó és töretlen népszerűségének titka is. Elsődleges és legfontosabb funkciója óvni az embereket az épületek szélén a leeséstől. Nagyon esztétikus és dizájnelemként is megállja a helyét. Rögzítés szerinti technológiáját illetően több fajtáját is ismerjük. Ezek megjelenési formájukat illetően különböznek egymástól, de közös bennük, hogy kivétel nélkül maximális biztonságot nyújtanak.

Oszlopokkal tagolt üvegkorlát

A legrégebbi és leggyakrabban használt megoldás, ez már klasszikusnak számít, minden ember ismeri. A nevéből eredeztethetően oszlopok tartják az üvegbetéteket, melyek általában rozsdamentes acélból készülnek. Teljes tartószerkezete látható, mely a szép látvány mellett maximális biztonságérzetet sugároz.

Pontmegfogásos üvegkorlát

A széleken nincs látható tartószerkezet, a lépcső vagy az aljzat széleinél beépített pontmegfogó szerelvények tartják a helyén a korlátot. A korlát felső élére a biztonság további növelése érdekében, amennyiben az igénylő úgy kívánja, kerülhet fém vagy fa kapaszkodó.

üvegkorlát veszélytelen és biztonságos

Profilba rögzített üvegkorlátok

Az egyik legnépszerűbb, de kevésbé ismert, tehát még nem klasszikus forma. Népszerűsége esztétikai okokban keresendő. Itt az üvegtáblák egy beépített profilba kerülnek, a profilok pedig beépíthetőek a födémbe, de akár süllyesztve az aljzatba is, ez kölcsönzi részükre az első osztályú, látványos megjelenést, de ebben keresendő rendkívüli népszerűségük titka is.

Rejtett rögzítésű üvegkorlátok

Ez még a profilba rögzített korlátnál is újabb és látványát tekintve trendkövetőbb. Ebben az esetben a rögzítés egyáltalán nem látszik, hatása olyan, mintha a korlát a levegőben lebegne.

üvegkorlát veszélytelen és biztonságos
Fontos megjegyezni, hogy biztonsági szempontból üvegkorlát esetében az összes, általunk felsorolt eljárás tökéletes, ezért megrendelőink döntésének alapja az esztétika, a belső építészet és az arculattervezés kell, hogy legyen. A korlát készülhet edzett vagy ragasztott üvegből, ám a leggyakoribb a kettő kombinációja. A víztiszta üvegen bármilyen dekoráció elhelyezhető, vagyis a lehetőségek előtt ismeretlen a lehetetlen fogalma.
Álmodja meg igényét, hogy együtt megvalósíthassuk!